Facebook

Med igangsætningen af Talent 2024 og med opstarten på HCM U17/U19 projektet vil vi fremover bruge mentorordningen som en del af processen med at bringe de unge talenter tættere på 1. divisionstruppen – derfor vil vi fremover bruge spillerne fra 1. divisionstruppen som mentor for de unge talenter.

Formålet med mentorordningen er at give de unge talenter så tæt en relation som muligt til 1. divisionstruppen / seniorgruppen og samtidig sikre at de har en sparringspartner i forbindelse med både egen fysisk træning, træning i hal og evaluering af kampe.

Forventningen fra vores side er at de unge talenter får endnu bedre vilkår for at kunne udvikle sig bedst muligt ud fra deres egne forudsætninger samt bygge på i forhold til den rygsæk som deres mentor kommer med – det være sig i den fysiske træning, træningen i hallen, og alt hvad der ellers fylder for et ungt talent.

Vi ser frem til at lancere mentor ordningen for at styrke de unge talenters mulighed for at kunne nå så langt som muligt og få muligheden for at prøve sig af på øverste hylde i dansk håndbold og så håber vi jo alle på, at det vil gøre, at der er flere af talenterne, der slipper igennem nåleøjet og når deres mål.

Cheftræner og talentchef Mads Hjortshøj udtaler om mentor ordningen: Jeg synes, det er meget positivt, at man prøver at gå andre og mere utraditionelle veje for at bringe så mange talenter som muligt helt frem – det samspil, der vil være mellem en mentor og en spiller vil naturligt være med til at bygge yderligere på talenternes udvikling. Vi prøver at sætte 1. divisionsspillerne sammen med talenterne ud fra den position som talentet og 1. divisionsspilleren dækker – på den måde får de noget håndboldfagligt at snakke om ud over at talentet jo får adgang til den viden, som seniorspilleren har – det vil være med til at give et løft til det unge talent.

Sebastian Wistoft Jensen – mentor for Bertram Simonsen udtaler: Jeg synes det er et superfedt initiativ som klubben lancerer her – vi har alle være unge talenter en gang, og der kunne man godt have brugt en til at skubbe på og vise vejen – så jeg glæder mig helt vildt til at påtage mig den rolle overfor de unge talenter.

Jeg er sikker på, at sådan en mentor ordning vil være guld værd for de unge – men det vil også være noget, som jeg vil få meget ud af, samtidig kommer man jo til at kende talenterne på en anden måde, og det kan være med til at tage noget af presset på dem væk, når de skal træne/spille med.

Bertram Simonsen fra Talent 2024 udtaler om mentor ordningen: Jeg glæder mig helt vildt til dette – for jeg tror at man får et helt andet forhold til sin mentor – jeg kender jo godt Sebastian udenfor banen og kender ham som en person, der interesserer sig for os unge – nu får jeg lov til at komme til at kende ham endnu bedre.

Men det jeg glæder mig mest til, det er jo at få nogle tips og tricks, som jeg nok ikke vil kunne få fra vores trænere – Sebastian har været det hele igennem og prøvet det på sin egen krop – så det er klart, at det bare gælder om at suge så meget til sig som muligt og lære alt det man kan.

Hvis man møder ham i styrkelokalet eller man skal træne med i hallen – så er man nok ikke så usikker på det hele, og man har en at støtte sig lidt op af – så jeg synes det er en rigtig god måde at få koblet talenter og 1. divisionsspillerne sammen på – så hepper jeg nok også nok lige lidt ekstra højt, når han scorer. Samtidig synes jeg at det er fedt at han vil bruge tid på at komme med gode råd til, hvordan jeg kan gøre det bedre, hvis man ikke lige synes man kan få det ved trænerne, sine holdkammerater eller sin familie.

For yderligere information kontakt venligst

HC Midtjylland

Mads Hjortshøj

Cheftræner og talentchef

Telefon: +45 26334866