Facebook

Da vi stod foran sæsonen 2018/19 anede vi ikke, hvor vi stod i forhold til vores eget hold, men vi kendte heller ikke specielt meget til vores modstandere i 2. division. Med to kampe tilbage kan vi nu med blot én sejr mere sikre den direkte oprykning til 1. division.

Vi startede sæsonen 2018/19 med et helt nyt hold, og med en masse unge spillere, hvor blot få havde spillet sammen tidligere. Samtidig var det flere spilleres første sæson som senior, så det var rigtig svært at vide, hvad man kunne forvente.

Alligevel var målsætningen op til sæsonen helt klar. Vi ville spille med i toppen af 2. division, og samtidig spille med om oprykningen til 1. division. Derfor ventede der også et stort arbejde forude for træner Søren Baadsgaard, assistent Troels Aagaard og hele den nye trup.

Om holdets udvikling fortæller Troels:

”Jeg synes udviklingen er stor. Vi har skullet lære nogle basale ting som seniorspillere, til nu, hvor de selv retter ind. Specielt i forhold til de 1. års seniorer der kommer fra ungdomsrækkerne. De skulle lige finde ud af at man står altså ikke der for sjovs skyld, man har et formål med det. Og så fysisk har de jo rykket sig rigtig meget og trænet godt igennem – det kan jeg da mærke når jeg står sammen med dem.”

Og Søren supplerer:

”Jeg synes generelt spilforståelsen og den indbyrdes forståelse af hvad vi vil med spillet er vi blevet skarpere til. I starten af sæsonen kunne vi være på herrens mark i vores spil, hvis vi stod i situationer vi ikke havde trænet, men der har vi nu en bedre fælles køreplan og vi er taktisk nu i stand til at justere ting i løbet af kampene. Vi kan trække mere på erfaring nu, hvor et godt eksempel kunne være vores udekamp mod Aars. De sidste dyre 10 minutter i den kamp, brugte vi i kampen ude mod Mors, hvor vi havde bedre styr på tingene i slutfasen.”

Træner Søren Baadsgaard er i gang med sin 4. omgang som træner i HC Midtjylland, og det er allerede meldt ud at han ikke fortsætter efter sommer. Derfor vil det umiddelbart være den ultimative afslutning på denne omgang som træner for holdet.

Om den mulige oprykning siger han:

”Det vil selvfølgelig være en stor tilfredsstillelse både fordi det har stor betydning for klubben og byen og hele projektet at vi kan få den her fantastiske start. Så selvfølgelig har det jo været drømmen og ambitionen fra dag 1, men vi kendte jo hverken modstanderne eller vores eget hold. Så det var lidt fluffy at sige at vi gerne ville rykke op, når man ikke vidste om det var realistisk. Jeg synes vi er vokset henover sæsonen som Troels også nævner. Det vil selvfølgelig være en ekstra krølle på hatten. Jeg har trods alt 3 HCM-oprykninger, men ingen på hjemmebane. Så det kunne være meget rart at prøve det også.”

Der har i det hele taget gennem sæsonen været rigtig mange gode kampe, men vi har også haft udfald. Med to kampe tilbage nu står vi pludseligt overfor selv at kunne afgøre skæbnen i forhold til den direkte oprykning som kan sikres med blot én sejr mere.

Første chance for at tage den direkte oprykning til 1. division er nu på lørdag. Det sker når vi i Sportscenter Herning får besøg af tabellens nr. 5 fra Nørre Djurs HK. Kampen lørdag bliver svær på flere forskellige måder.

Det sætter Søren disse ord på:

”Jeg tænker kampen er svær på flere måder. Jeg synes at Nørre Djurs har et hold der mindste er på niveau med Hjallerup. Man kan sige at Nørre Djurs er mere svingende i deres præstationer, men når de spiller bedst så spiller de rigtig godt. De er det eneste hold der har taget point på Mors udover os og de gjorde det sågar en dag, hvor de havde ligaspillere med. Så er der også en særlig omstændighed lørdag, og vi har også haft gang i historiebøgerne fra dengang vi sidst skulle rykke op fra 2. division til 1. division. Vi havde slået Mors-Thy 1 om tirsdagen i pokalturneringen, og skulle bruge 1 point om lørdagen mod Mors-Thy 2, men endte med at tabe med 1 på en dag, hvor alt var sat op. Den sværeste opgave i det her bliver at forsøge at få parkeret alt det hurlumhej der er omkring kampen.”

Troels fortsætter:

”Ellers kan man jo også bare se på kampen deroppe, hvor vi var foran med 5-6 mål i første halvleg, og så kom bagud i anden halvleg og først til sidst fik vi styr på det igen. Efter vi var blevet spillet lidt ned og faldt fra hinanden, fik vi samlet spillet sammen igen til sidst. Det bliver uden tvivl en svær opgave igen.”

Der er stort fokus på den kamp der venter lørdag, og vi oplever også rigtig stor interesse for kampen fra både sponsorer og resten af byen. Derfor er det også vigtigt at der holdes fokus og holdet er bedst muligt forberedt op til kampen.

Om forberedelserne op til kampen fortæller Troels:

”Vi har snakket kort om situationen, mens vi så noget video af vores modstander. Vi skal holde fokus på opgaven så kommer det andet naturligt. Hvis vi lykkedes med vores opgaver, kan vi måske nyde de sidste 10 minutter, hvis alt går godt. Men vi har også advaret mod, at hvis vi tager for let på det og tænker at det kommer af sig selv, så bliver det ikke sjovt at spille anden halvleg, hvis vi er bagud med 5 mål, og man ikke får den sejr som man virkelig håber på. Ellers er det jo på samme måde som alle andre kampe. Vi ser lidt video af dem og snakker om deres profiler, og hvor vi gerne vil slå til mod dem.”

Søren fortsætter:

”Det kan hurtigt blive den modsatte oplevelse af den rigtige gode lørdag i Sportscenter Herning. Det kan også blive sådan en lørdag, hvor tasken er pakket og man er ude af hallen et kvarter efter man har spillet. Begge dele er i princippet i spil, men vi har valgt at italesætte det og et eller andet sted turde at åbne op for den snak her. Vi kan jo ikke skjule at det er en speciel dag, og vi kan ikke skjule det hvis der er tv og omgivelserne på dagen vil sige at nu skal vi rykke op i dag. Vi kan jo ikke skjule kampens betydning. Alle ved jo hvad der står på spil, så vi har valgt at angribe den og sige at nu taler vi om det og håbe at vi kan nå at få det parkeret. Så vi har talt så meget om det i løbet af ugen, så det ikke er lørdag at vi skal blive opmærksomme på det.”

Nørre Djurs HK har igennem sæsonen spillet mange tætte kampe, hvilket en måldifference på 27 mål i 20 kampe beviser. De er aktuelt at finde på tabellens 5. plads i vores 2. divisionspulje med 21 point i deres hidtil 20 spillede kampe.

Vores første opgør mod Nørre Djurs blev en rigtig spændende kamp, hvor vi fik en rigtig flot start. I 1. halvleg fik vi opbygget en 6 måls føring, men begyndte at smide føringen hen mod pausen. Efter pausen kom Nørre Djurs stadig tættere på, og med 20 minutter igen var stillingen helt lige. Efter en helt lige periode, får vi styr på tingene igen og tager en fortjent 21-25 sejr.

Om lørdagens kamp siger Troels:

”Jeg synes at vi ligesom i alle andre kampe har gode chancer, og jeg synes at vi er berettiget til at ligge på den plads vi gør nu. Hvis alle spiller op til det de kan og præsterer på det niveau vi gerne vil, så synes jeg også at vi har det bedste hold i rækken. Hvis alle gør det, så er jeg ikke i tvivl om at vi vinder, men som vi har snakket om, med bare et par udfald, så kommer vi til at kæmpe hårdt for det. Med vores bredde og hvis vi kan holde tempoet højt så tror jeg helt sikkert at vi kan vinde den kamp der.”

Søren fortsætter:

”Vi skal prøve at holde stressmomentet nede, men også gribe det positivt an og sige at vi også skal nyde oplevelsen. Vi er på hjemmebane og vi har muligheden for at lave en ekstra krølle der hedder 11 hjemmesejre ud af 11 mulige. Vi har jo masser af tilskuere, og den energi skal vi forsøge at bruge, så vi ikke stivner i det. Jeg synes der er et par spillere hos Nørre Djurs der er særdeles spændende. Specielt venstrebacken, som er i stand til at lave mål ud af ingenting og har en fantastisk fysik, og modsætningen på den anden back. En højrefløj der huserer på højre back, som er hurtig på fødderne, og samtidig er gennembrudsstærk og skyder godt inde på 7-8 meter. Ellers er det et hold der gerne vil frem af banen og som spiller optimistisk håndbold. Så jeg forventer det bliver en seværdig kamp med høj intensitet og også med meget fysik periodevist.

Troels slutter af:

”Jeg tror det bliver en kamp med rigtig mange angreb i. Der køres hurtig midte fra begge hold og kontrafase. Begge hold har nogle spillere der rigtig gerne vil skyde i ankomstfasen. Så der skal i hvert fald nok komme en masse angreb til tilskuerne.”

Kampen spilles som altid i Sportscenter og dommer fløjter opgøret i gang lørdag d. 23. marts kl. 14. HC Midtjyllands hovedsponsor Vestjysk Bank er kampsponsor denne dag, og har købt kampen. Det betyder at der til kampen er fri adgang for alle, så vi håber rigtig mange har lyst til at hjælpe drengene i den svære og afgørende kamp.