Facebook
Skrevet af: Jonas Kofoed Nielsen

Et hårdtkæmpende og vedholdende HCM sikrede sig en flot og fortjent sejr på 29-26 over et stærkt Ajax København i sæsonens første kamp.

Luften var ladet med spænding og opsparede forventninger inden dysten mod københavnske Ajax efter en lang og ufrivillig dvale. Det blev da også en nervøs start, hvor vi misser et par åbne chancer og må se os nede med 2-4 efter 10 minutters hårdt spil med et par udvisninger og advarsler.

Hummelmose mellem stængerne holder os dog inde i kampen, og i den anden ende er det især Mathias Petersen, der på kreativ vis fra fløjen minimerer afstanden.
Alligevel trækker Ajax langsomt fra til 11-14 ved pausen, selvom Nikolai Mortensen kommer godt i gang, da han afløser i kassen.

Mortensen murer målet til
Københavnerne kommer også bedst fra start i anden halvleg og udbygger føringen, selvom Rasmus Madsen kommer ind og sammen med en solidt spillende Sebastian Jensen leverer et par hårdt tiltrængte scoringer.
Nu er Mortensen dog blevet rigtig varm og lukker for alvor af i målet, hvilket betyder, at Madsen kan udligne til 19-19 efter 42 minutter.

“Nikolai står en helt fantastisk kamp, og det giver os andre noget ekstra i den anden ende”, udtaler han efter kampen.

Selvsamme Nikolai Mortensen fortsætter stilen og snupper desuden et straffe, hvorefter Mikkel Madsen bringer HCM foran 24-20 med ti minutter tilbage.
Mod slutningen udbygger vi endda føringen, men bliver så alligevel indhentet, så der står 27-26, med kun et par minutter igen.
Dramaet spidser til efter et brændt straffe, men vi formår heldigvis at holde fast og hive en sejr på 29-26 og ikke mindst de første to point i hus til sidst.