Facebook

I tæt samarbejde med Danmarks Idrætsforbund går HC Midtjylland ind i kampen for at hjælpe danske krigsveteraner. Veteran Match 2022 afvikles i Klink & Jensen Arena d. 28. september.

Henover hele september og dele af oktober går toppen af dansk fodbold, ishockey og håndbold, sammen om at styrke indsatsen for Danmarks veteraner. 

Det sker, når Veteran Match afvikles over hele landet for at hylde og hjælpe de mennesker, der har betalt den ultimativ pris for at kæmpe for Danmark i verdens brændpunkter.

Veteran Match favner et matchday-event, som vi i HC Midtjylland er en del af, for at kunne hjælpe med at gøre en forskel for de veteraner, der i dag står uden for arbejdsmarkedet og/eller kæmper en daglig kamp som følge af militære udsendelser, der har givet ar på krop og sjæl. 

Vores direktør, Peter Andersen, fortæller:
”Da vi hørte om dette tiltag, var i ikke i tvivl om at vi gerne ville støtte op om det. Hvis vi kan gøre bare en lille forskel for vores danske veteraner, så er vi glade for at kunne hjælpe. Derfor håber vi at se en masse i Klink & Jensen Arena på onsdag, så vi sammen kan hylde vores veteraner”

For at vise vores støtte, vil der før kampstart være et minuts klapsalve til ære for veteranerne, og der vil desuden blive rejst penge fra salg af pins, hvor overskuddet går direkte til foreningsaktiviteter under Danmarks Idrætsforbunds Soldaterprojekt, der arbejder for idrætstilbud til skadede veteraner ude i foreningslivet.

”De seneste år har Veteran Match sendt en række skadede og ledige veteraner i beskæftigelse. Mange af dem lider af PTSD som følge af deres fortid, og for disse veteraner er det altafgørende at have noget at stå op til. Erfaringerne fra Veteran Match har vist, at elitesportsklubberne har en særlig evne til at aktivere deres loyale erhvervsnetværk, og derfor er vi taknemmelige for, at Veteran Match i år bliver større og stærkere end nogensinde med ambitiøse jobmatch-dage og flotte hyldestkampe, hvor veteranerne får en fortjent anerkendelse,” siger Frans Hammer, næstformand i DIF og medlem af styregruppen bag Veteran Match.

Til kampen vil der være smørrebrød til de inviterede veteraner før kampen.
Læs mere på www.veteranmatch.dk, hvorfra veteraner også kan tilmelde sig.

Køb din billet til HC Midtjylland – Fredericia Håndboldklub her.

For generel info om Veteran Match 2022: 
Projektleder i DIF Soldaterprojekt, Katrine Marslew Fritzen, kfr@dif.dk, 61261482

Fakta om Veteran Match:

-Formålet med Veteran Match 2022 er at hylde de danske soldaterveteraner og skabe gode rammer for at få dem ud på arbejdsmarkedet.
-Bag Veteran Match står DIF Soldaterprojekt, alle fodboldklubber fra Superligaen, hele Metal Ligaen (ishockey), stort set alle klubber fra HTH Herreligaen (håndbold) samt en række kommuner over hele landet.
-Poul Due Jensens Fond / Grundfos Fonden bidrager med økonomisk støtte til at finansiere Veteran Match.
-I alt bliver der i september og primo oktober afviklet 35 hyldestkampe fordelt på 3F Superliga, Metal Ligaen og HTH Herreligaen.